Битката с корупцията е най-важната, която трябва да доведем докрай.

...
 Битката с корупцията е най-важната, която трябва да доведем докрай.
Коментари Харесай

Огнян Стоянов, БСП: Битката с корупцията е най-важната, която трябва да доведем докрай

 Избори 2022

 

Битката с корупцията е най-важната, която би трябвало да доведем до дъно. Това е идеята, зад която застава Огнян Стоянов - претендент за депутат в 4 МИР – Велико Търново, повдигнат от “БСП за България ”. Самият той е в първите редици на тази борба към този момент 20 години, от деня, когато за първи път е определен за общински консултант в Горна Оряховица.

Нереалната сума, изхарчена за благоустрояването на парка “Детски ъгъл ” в Горна Оряховица, подправените къщи за посетители, издигнати с европейски пари, санирането на панелките, осигурило постоянен приход на корумпирани служители, са единствено част от сигналите, които Огнян Стоянов подава до прокуратурата. По някои от тях още текат досъдебни производства, други, обаче, са потънали в необятните глъбини на прокуратурата.

Сред значимите му борби със задкулисието е и прекъсването на плана за жилища за маргинализирани групи в Горна Оряховица.

Като заместник-областен шеф през тази година апелира решението на РИОСВ-Велико Търново, което позволява създаване на цех за преправка на отпадък в региона на Павликени без екологична оценка. Изпраща и сигнал до Изпълнителната организация по околната среда и водите, че са нужни по-строги ограничения против нездравословните излъчвания, които “Кроношпан ” изхвърля в атмосферата ”.

“Битката с корупцията би трябвало да бъде един доста съзнателен и целеустремен развой, в който да вземат участие освен магистрати и политици, а цялото общество ”, безапелационен е Стоянов.

Според него всички ние би трябвало да сме дейни в битката с корупцията, тъй като нейните “антигерои ” разчитат точно на нашето равнодушие. “Когато си затваряме очите, тези хора стават още по-нагли и основават чувството, че са недосегаеми ”, изяснява той. Убеден е, че измежду първите закони, които ще гласоподава 48-ото Народно събрание, ще са тези за надзор на пълномощията на основния прокурор, за промяна в правосъдната система и против бездействието на проверяващите органи по места. За да не събират прахуляк сигналите за корупция и да не се опасяват хората да свидетелстват.

Огнян Стоянов е финансист със 17 години опит в банковия бранш. Основата му идея, за която ще се бори като депутат, е привличането на вложения в региона. Само по този начин ще се решат най-големите проблеми на хората тук - мизерните приходи и непрестанно намаляващото население в трудоспособна възраст.

За вота на 2-и октомври е претендент за народен представител в 48-ото Народно заседание. Той е с преференция 103 в листата на “БСП за България ”

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР